Selahattin Esim

Selahattin Esim

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Sektör Buluşmalarının ilki Bilişim Sektörü ile yapıldı

| 0 comments

 

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılması planlanan sektörel buluşma toplantılarının ilki 12 Şubat tarihinde Haliç Kongre Merkezinde Bilişim Sektörü ile yapıldı.

Bu toplantı öncelikle her sektörün stratejik ortağı haline gelen Yazılım ve Bilişim Sektörünün hak etmiş olduğu önemin teyit edilmesi anlamına geliyor.

Ak Parti İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin toplantının açılış konuşmasında vurgu yaptığı gibi Bilişim Sektörü artık yeni bir yaklaşımla desteklenmeli ve böylece diğer sektörlerinde önümüzdeki on yılının güven altına alınması için stratejik önem arz eden konular bir an önce çözüme kavuşturulmalıdır.

AKP_Sektör_Toplantısı

Toplantıda sektörümüzün saygın STK’larının Başkanları, Temsilcileri ve Özel Sektörden değerli temsilcilerin sektörün sorunları ve gelecek ile ilgili vizyoner önerilerini sunmak için fırsat buldukları ortam çok verimli geçti. Sektörümüzün Siyasi Kadrolara görüşlerini aktarmak için samimi bir ortam sağlandığını görmek çok sevindiriciydi.

Özellikle Sayın Başkan Dr. Selim Temurci’yi , Ekonomi İşleri Başkanı Şevki Şar Beyi, Ekonomi İşleri Komisyonun değerli üyelerini bu güzel ortamı sağladıkları ,vizyoner bir yaklaşım sergiledikleri ve ülkemizin katma değer üretme kapasitesine sahip Bilişim Sektörünü özenle dinlemelerinden dolayı tebrik ediyor ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Sektörümüzün saygıdeğer temsilcileri ve yaptıkları çalışmalar ile gurur duymamak mümkün değil. 2023 Hedeflerine doğru giderken 15 Milyar dolar ihracat kapasitesine sahip sektörümüz hak etmiş olduğu ilgiyi görürse bunu başaracağından en ufak bir şüphem yoktur.

Özellikle TET İhracat Birliği bünyesinde geliştirdiğimiz Smart Cluster projesi ve ülkemizden Bilişim Müteahhidi çıkartmamız gerektiği konusundaki görüşlerimi bu toplantıda da paylaştım.

İstanbul birileri istese de istemese de 3. Havalimanı ve İpek Yolu’nu bu projeye bağlayan Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile gelecek on yılın ticaret merkezi olacaktır. İstanbul’un bu stratejik önemi kurulması hayli geciken Bilişim Vadisi ve İnovasyon Eko Sistemi ile bu coğrafyada çekim merkezi olma şansını bürokrasideki gecikmeler yüzünden yitirmemelidir.

Bugün atılacak adımlar Bilişim sektörünün önümüzdeki on yılını kurtaracağı gibi, diğer sektörlerinde katma değerli ihracatının lokomotifi olacaktır. Kısır döngülerle uğraşıp patinaj yapılması ve dolayısı ile ülkemizin kaybetme riskini hep birlikte el birliği ile bertaraf edeceğiz.

Ülkemizdeki en büyük eksiklerden birisi ise Bilişim Bakanlığı veya Bilişim Ajansının olmamasıdır. Sektör bu konuda çeşitli Bakanlıklar arasındaki koordinasyon problemi yüzünden muhatap bulamamakta ve söylemleri bürokrasi çarkının  içinde kaybolup gitmektedir.

Ben ülkemizin geleceğinden ve gençlerimizin becerisinden, yeteneklerinden son derece ümitliyim, yeter ki doğru zamanda doğru stratejik kararlar alınabilsin ve siyasi olarak arkasında durulabilsin.

İlk ve ortaokulda Yazılım Kodlama dersi koyulması fikrini ilk ortaya atan birisi olarak gençlerimizin erken yaşlarda kariyer planlaması yapmalarının önünün açılacağına inanıyorum. Estonya 1.325 Milyon nüfusu ile tüm dünyanın kullandığı Skype gibi bir yazılım üretme becerisi gösterdi ise dünyada sosyal medya kullanımında ve hacker lık alanında 2. olan Türk gençliğinin önü açıldığında neler yapabileceğini, ne harikalar yaratacağını tasavvur bile edemiyorum.

İktidar Partimizin bu niyetinin olduğunu görmek yüreğimize su serpiyor ve ümitlerimizi canlı tutuyor, umarım başarılı olurlar, bizler elimizden geldiği kadar her zaman fikirlerimiz ve önerilerimiz ile destek olmaya devam edeceğiz.

 

Bir Cevap Yazın

Required fields are marked *.