Selahattin Esim

Selahattin Esim

Yaz geldi ve Karayolları işkencesi başladı..

| 0 comments

Yaz gelir gelmez tüm karayolları ekipleri yol bakım çalışmalarına başladı ve bitmek tükenmek bilmeyen trafik kuyrukları da ne yazıkki devreye girmiş oldu.

Karayollarının hummalı bir çalışma içinde olması sevindirici, yıllarca kürekle asfalt bakımı yapan ekiplerin şimdi duble yollara daha kaliteli asfalt dökme çalışmaları takdir edilecek bir durum. Bununla birlikte özellikle hafta sonlarında hiçbir önlem alınmaması ve yıllardır süregelen çalışma tekniklerinde hiçbir yenilik yapılmaması vatandaşın saatlerce yolda kalmasına sebep veriyor.


Bu konuda birkaç önerim olacak:
1. Radyolarda mevcut olan TA kanalı(tünellerde devreye giren ve anons yapılan frekans) neden bu tür trafik tıkanıklıkları ,trafik kazalarını,alternatif yol anonslarını yapmaz hep sorgulamışımdır. Zamanında yapılan ve tüm radyoları devre dışı bırakıp devreye giren anons ile sürücüler alternatif yolları kullanıp trafiğin tek noktada sıkışıp kalmasını önleyebilir.
2. Trafik kazalarını çabuk toparlayacak özel ekipler artık şart oldu. Kazanın ilkyardımı yapıldıktan hemen sonra karayollarının ve özellikle İstanbul ana arterlerinde önemli noktalarda yapılacak helikopter ulaşım noktalarına yaralıların taşınması süratle yapılıp buradan helikopterle en yakın sağlık kuruluşuna aktarılması sağlanabilir.
3. Maddi hasarlı trafik kazalarında yolun açılması konusunda trafik ekipleri yetersiz kaldığından bu iş için özel bir ekip görevlendirilebilir. Bu ekibin donanımıda bu işe uygun hale getirilmelidir. Yol üzerindeki cam kırıklarının hemen toplanması bile yolun açılması için hayati önem arz ediyor. Bu artık İstanbul için çok gerekli bir hizmet.Dakikalar bile çok önemli
4. Yol yapımlarında 3 vardiya çalışılması ve işin biran önce bitirilmesi sağlanabilir. İstanbul günde 8 saat çalışan ekiplerin hızı ile trafikte bir kaosa sürükleniyor.
5. Hafta sonlarında yoğun olan yollarda çalışma yapılmaması gerekir. Bu trafiğin sıkışmasına davet çıkarmak oluyor. Yapılacak işler ufak dilimlere bölünerek geceleri yapılacak çalışmalarla çabuk bitirilebilir ve hafta sonlarına sarkma önlenir.. Yapılan ihalelerde bu tür çalışma metotlarıda tanımlanarak bir standarda ulaştırılmalıdır.

İstenirse bu sorunlara çözüm bulunabilir, eleştirirken çözümüde sunmak anlayışına uygun olarak aklıma gelen çözümleri burada sıralarken konunun uzmanlarına belki değişik açıdan bir bakış sunabildiysem
bu benim için büyük bir mutluluk olacaktır.

Bir Cevap Yazın

Required fields are marked *.