Selahattin Esim

Selahattin Esim

Yazılım Yetkinliği ve Yapay Zeka Teknolojileri Geleceğin Büyüme Oranlarını Belirleyecek

| 0 comments

BT Haber dergisinden Sayın Handan Aybars ile yaptığımız röportajda dilimizin döndüğü kadar yazılımın ülkemizin geleceğinde nasıl bir rol oynayacağını anlatmaya çalıştık, kendisine ilgisi ve güzel yazısı için çok teşekkür ederim.

Ülkemizde Bilgi Ekonomisi yeterince yerleşmediği için stratejik öneme haiz yazılım sektörü geçmiş yıllarda ne yazık ki uluslararası ölçekte boy ölçüşecek büyüklüğe erişemedi. Son on yılda gelinen bu noktada etkinliğini arttıran yazılım sektörünün mutlaka ihracata odaklanması gerekiyor. Bu röportajda nelerin bu hızı arttıracağı konusunda birkaç önemli noktaya değindik.

Özellikle 3. Nesil yapay zeka ve derin öğrenme konusunda gelinen noktada oyun dışı kalan ülkeler 2030 yılına doğru büyüme oranlarını büyük oranda geriye doğru revize etmek zorunda kalacaklar.

30 metre çapında ve 2 metre genişliğinde taştan yapılmış bir tekerleği harekete geçirmeye benzettiğim yazılım sektörünün ihracatı çalışmalarımızda birinci omuz verdiğimizde 1 metre, ikinci omuz verdiğimizde 3 metre, üçüncü omuz verdiğimizde 10 metre hızında bir ivme ile yol alabildik. Belli bir süreçten sonra bu devasa tekerlek hızla dönmeye başladığında bizim hangi dokunuşumuzun bu hızı sağladığı sorulduğunda yüzlerce dokunuşun kümülatif bir toplamından bahsetmemiz gerekecektir.

TET İhracat Birliği bünyesindeki Profesyonel ekibimizle ve perde arkasında Başkanımızın da büyük desteği ile bir çok sorunu çözerek yaptığımız bu çalışmalar elbette tarihe not düşülecektir. İki kez yaptığımız ABD Yazılım İhracat heyetlerinde elde edilen tecrübe , vizyon ve açılımlarda sektörün geleceğinde mutlaka öncü bir çalışma olarak hak ettiği yeri alacaktır.

Bu çalışmaları yapmamızı sağlayan Ekonomi Bakanlığımıza vermiş oldukları destekler için sektörümüz adına bir kez daha minnettar olduğumu önemle arz etmek isterim.

 

Bir Cevap Yazın

Required fields are marked *.