Selahattin Esim

Selahattin Esim

Kümelenme ,Paylaşma ,Kalite ve Kebapçı Halil Usta

| 0 comments

Sevgi ile Yemek Şifa demek…

Gaziantep’e yolunuz düşerse muhakkak Kebapçı Halil Usta’ya uğrayın. Lezzetli kebabının ötesinde bu muhteşem Usta’nın nasıl bir anlayışla o lezzeti kebaba verdiğini keşfedin. Halil Usta aslında kümelenme, paylaşma,kaliteli ürün üretmek,işini sevmek,adil olmak konusunda bir canlı örnek esnaf. Giderek yozlaşan kültürümüzde asırlık bir çınar gibi duruyor. Ahilik geleneğinin profilini bu çağda çiziyor.

Bir kebapçı düşünün saat üçte dükkanını kapatıp ertesi gün müşterilerine sunacağı ürünün hazırlıklarına işe acele karıştırmadan stresle değil sevgiyle başlayan, lokantasına rezervasyon kabul etmeyen ve telefonu dahi olmayan, lokantasına müşteri getirip kapıda bekleyen taksiciye tezgahta pişen kebaptan dürüm yapıp gönderen, marketten değilde mahalledeki bakkaldan çay satın alan, mahallede acıkan ve kapısına gelen çocuklara tezgahından lahmacun veren, lahmacunu kendisi üretebildiği halde mahalledeki lahmacuncudan alan. Dükkanı kapattıktan sonra masaların altını kontrol ettiğini ve yenmemiş bir kebap parçasını yerde görürse o gece gözüne uyku girmediğini belirtecek kadar işine aşık. Ne zamandan beri böyle bir esnafla karşılaşmadınız, şaşırdınız değilmi. İşte Türk insanının kaybolmakta olan özellikleri tüm cömertliği ile Halil Usta’da karşınızda.

Bu güzel insanın herkes tarafından çok zengin bilinmesine karşın o tüm cömertliği ile şükür etmesini bilenlerden. Kendi yemeyeceği ürünü müşteriye yedirmekten haya edenlerden. Baklavanın kalitesinden emin olmadığı için lokantasında tanımadığı ve elinin değmediği ürünü servis yaparsa müşterinin şikayet etmesinden korkanlardan. Sadece kar etmeye  değil müşteri memnuniyetine odaklananlardan. Daha çok kazanabileceği iş olanakları ayağına gelmesine rağmen en iyi bildiği işi yapmaya inatla devam edenlerden( Bill Gates’in en önemli prensiplerinden).

Halil Usta kebaplara yılda bir kez zam yapıyor ve ondan sonra ne olursa olsun fiyatlara dokunmuyor. Piyasadaki spekülatif  hareketleri fiyatlarına yansıtmayacak kadar gönlü zengin. Burada yediğiniz kebapların sırrını çözmeniz biraz zor, sırrı gönlünde saklı bir usta.

Kebapçılıkla işe başlayıp sonra inşaat,petrolcülük gibi işlere bulaşan meşhur kebapçıların dükkanlarında bulamadığım lezzeti senin mütevazi mekanında bulmaktan çok mutlu oldum, eline sağlık Halil Usta seni bir insan olarakta çok sevdim, nice girişimcinin gelip senden feyz alması gerekir. Çünkü bu değerler insanı insan yapan değerler olup her işte başarıyı getirecek sırlar içeriyor.

Mekan hakkında bilgi için: http://www.kebapcihalilusta.com/

 

Bir Cevap Yazın

Required fields are marked *.