Selahattin Esim

Selahattin Esim

Türk Oyun Sektörü 2 Milyar Dolar İhracata doğru koşuyor

| 1 Comment

Dünyanın en büyük interaktif eğlence fuarı Gamescom’a partner ülke olarak katılan Türkiye oyun pazarında dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmayı amaçlıyor. Türkiye’de her yıl yaklaşık yüzde 7 oranında büyüyen sektörün önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte 2 milyar dolarlık ihracat hacmine kadar ulaşması bekleniyor.

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET) olarak 2023 yılında 150 milyar dolar hizmet ihracatı hedefine katkı sağlamak için sektörlerin yurtdışı tanıtım ve iş geliştirme faaliyetlerine desteğimizi ciddi adımlarla sürdürüyoruz. Bu kapsamda 17-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşen dünyanın en büyük interaktif eğlence fuarı Gamescom’da, Türkiye’nin partner ülke olmasına önemli katkı sağlayan TET, Türk oyun sektörünün geliştirilmesi ve tanınırlığının artırılmasını hedefliyor.

TET Yönetim Kurulu Üyesi ve TET Yazılım-Bilişim İhracat Komisyonu Başkanı olarak söyleyeceklerimi şöyle aktarabilirim:

“2023 yılında 150 milyar dolar hizmet ihracat hedefine katkı sağlamak için sektörlerin yurtdışı tanıtım ve iş geliştirme faaliyetlerine desteğimizi sürdürüyoruz. Bu kapsamda her yıl 100’e yakın ülkeden 350 bin civarında kişinin ziyaret ettiği ve sektörün tüm önemli paydaşlarının bir araya geldiği Gamescom oyun sektörü açısından çok önemli bir platform olarak öne çıkıyor. Bugün oyun pazarı dünya genelinde 111 milyar dolar seviyelerine geldi ki bu rakamlar ile oyun sektörü, müzik ve sinema gibi iki önemli eğlence endüstrisini de geride bırakarak dev bir endüstri haline geldi.

Ülkemizdeki oyun pazarı her yıl yaklaşık yüzde 7 oranında büyüyor ve önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte ise sektörün 2 milyar dolarlık hacme kadar ulaşması bekleniyor. Bu nedenle dünyada hızla büyüyen bu sektörde önemli bir aktör olabilmek adına oyun sektörümüzün desteklenerek ihracata teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Hedeflere ulaşma anlamında TET olarak bu önemli organizasyonda Türkiye’nin bu yıl partner ülke olmasını çok önemsedik ve burada yaratılan sinerjiyi Türkiye’deki sektör temsilcilerimizin dünya ile olan entegrasyonu açısından da çok değerli buluyoruz.

Fuara katıldığımızda Türkiye’nin Partner Ülke seçilmesinin tesadüf olmadığını ve ülkemiz gençlerinin geldikleri konumda üstün teknoloji içeren oyunlar üretip uluslararası arenada yer alabildiklerini görmek çok umut verici bir gelişmedir. Türk oyun sektörü 400 milyon dolarlık ihracat hedefine ulaşmıştır ve bu motivasyonla sektör çok kısa sürede milyar dolar düzeyinde bir ihracat kapasitesine erişecektir.

Burada destek verdiğimiz TOGED Derneği değerli Başkanı ve ekibinin bu fuarla uluslararası alanda organizasyonel olarak ta önemli bir tecrübe kazandığını ve gelecek yıllarda çok daha başarılı çalışmalar ortaya koyacaklarına inandığımı belirtmek isterim.

Ekonomi Bakanlığı ile 2023 yılı Yazılım ve Bilişim İhracat Hedefine yönelik olarak organize ettiğimiz çalıştayda sektörün ortaya koyduğu 15 milyar dolar ihracat hedefinin ne kadar gerçekçi bir hedef olduğu gün geçtikçe daha çok net ortaya çıkıyor.

Fuar süresince yayınlanan Gamescom Fuarı dergisinde Türkiye’ye ve bizlere yer ayrılması ve haber yapılması ülkemize verilen değerin başka bir göstergesidir.

Gamescom_Fuar_Haberi

Dergide çıkan haber linki:

GamescomDaily_19agu2016

Hep birlikte garabet dolu haberlerin bol olduğu şu günlerde ülkemizin parlak geleceği ile ilgili böyle olumlu haberleri çok daha sık duyacağınızın müjdesini verebilirim.

Ekonomi Bakanlığımızın değerli bürokratlarına sektöre verdikleri destek için ayrıca teşekkür ederim.

Değerli Başkanımız Fatih Ebiçlioğlu beye ayrıca sektörün geleceğine inandığını her zaman vurgulaması ve bize verdiği destek , Başkan Yardımcımız Güven Uçkan Beye ve TET Profesyonel kadromuza fuara verdikleri çok değerli katkıları için ayrıca teşekkür etmek isterim.

Çalışmak ve koşturmak bizden, asla durmak yok. Yolun ve bahtın açık olsun Türkiye.

One Comment

  1. temennimiz ihracatımızın söylenen miktarlara ulaşması, bu paylaşma arkasından iş birliğini, arkasından toplumsal yakınlaşmayı, arkasından büyük bir dünya şemsiyesinin altında dost’ca yaşayacağımız, büyük bir aile birliğini tahahakkuk ettirmenin belki önemli bir başlangıç kapısını açar

Bir Cevap Yazın

Required fields are marked *.